{"id":449,"date":"2013-03-14T15:02:47","date_gmt":"2013-03-14T14:02:47","guid":{"rendered":"http:\/\/www.fitengezondleven.nl\/?p=449"},"modified":"2019-10-28T07:19:05","modified_gmt":"2019-10-28T06:19:05","slug":"eiwitten-in-eten","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.fitengezondleven.nl\/eiwitten-in-eten\/","title":{"rendered":"Zijn eiwitten in eten belangrijk? Bekijk het antwoord en kijk waar het inzit"},"content":{"rendered":"

Eiwitten worden ook wel prote\u00efnen genoemd. Op het moment dat een ei wordt verwarmd, krijgt het wit van een ei een helderwitte kleur.\u00a0De naam ‘eiwit’ is daar dus op gebaseerd. Eiwitten in eten \"eiwittenbestaan uit aminozuren. Een keten van aan elkaar geplakte aminozuren wordt een eiwit genoemd. Een eiwit bestaat meestal uit\u00a0een keten van 500 of meer aminozuren. Aminozuren bevatten:<\/p>\n