Ontdek of je van kaneel afvallen kunt – Gewichtsconsulent legt uit
Er zijn veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan die aantonen dat je van kaneel afvallen kunt. Het blijkt dat kaneel afvallen vergemakkelijkt. Uit onderzoek komt naar voren dat mensen die dagelijks 6 gram (1 eetlepel) kaneel nemen, afvallen doordat het vetpercentage daalt. Hoe werkt dit nu precies? Kaneel bevat chroom en dit heeft een stabiliserende werking op de bloedsuikerspiegel. Op het moment dat de bloedsuikerspiegel stijgt, maakt ons lichaam insuline aan. Insuline zorgt er namelijk voor dat het bloedsuikergehalte niet te hoog wordt en dat energie als vet in de cellen wordt opgeslagen en dat uw spieren groeien. Insuline is het belangrijkste vetopslag hormoon. Hoe minder insuline het lichaam hoeft aan te maken, hoe minder het lichaam wordt gestimuleerd om vet op te slaan. Aangezien kaneel (grote) schommelingen in de bloedsuikerspiegel beperkt, hoeft er minder insuline aangemaakt te worden waardoor het lichaam niet in een “vetopslagmodus” terecht komt. Hierdoor is het lichaam beter in staat om vet te verbranden, in plaats van dat het wordt opgeslagen.
Inhoudsopgave
Hoeveel kun je van kaneel afvallen?
Hier is geen eenduidig antwoord op te geven, omdat dit voor ieder mens verschillend kan zijn.
Wat is kaneel precies?
Kaneel is een specerij en bestaat uit de binnenbast van de scheuten van de kaneelboom. Kaneel behoort tot de oudste specerijen ter wereld. Het werd namelijk al als medicijn gebruikt, door de oude Egyptenaren, 2800 v. Chr. Er bestaan nogal wat soorten kaneel, maar de belangrijkste 2 zijn: “de Cassia cassia uit Birma en de Ceylonkaneel uit Sri Lanka”. De kaneelboom groeit in een tropisch klimaat. Kaneel ontleent haar naam aan het Latijnse woord “canella”, wat “rolletje” betekent. Kaneel is voor de consument te verkrijgen als kaneelstokjes of gemalen als kaneelpoeder. Kaneel heeft een lekkere geur en smaak. Het kan het best bewaard worden op kamertemperatuur, in gesloten verpakkingen en op een donkere plaats.
Welke vitamines en mineralen bevat kaneel?
Kaneel is rijk aan voedingsstoffen en is daarmee een echt “superfood”. Kaneel is een uitstekende bron van mineralen zoals calcium, kalium, mangaan, magnesium, ijzer en zink. Daarnaast bevat kaneel vitamine A, B1, B2 en C.
Positieve eigenschappen van kaneel
Kaneel werkt krampwerend, verwarmend, antibacterieel, antiviraal en gaat schimmel tegen. Kaneel heeft een gunstige werking op de darmen, bij vermoeidheid, bij verkoudheden en tegen kouwelijkheid. Daarnaast verlaagt kaneel het “slechte cholesterol” ook wel het LDL-cholesterol genaamd. Kaneel levert ook voordelen voor sporters, omdat het zorgt voor een grotere aanmaak van anabole eiwitten in de spiercellen. Het resultaat is dat er meer glucose wordt opgenomen, waardoor er meer energie vrijkomt. Kaneel helpt bij schimmelinfecties en vermindert ontstekingsreacties in het lichaam. Het gaat verstoppingen tegen en heeft een gunstig effect op de spijsvertering. Kaneel werkt bloedstelpend, kalmerend, koortswerend en is stimulerend voor de ademhaling en het hart.
Hoe kun je kaneel toevoegen aan je voeding?
Er zijn behoorlijk veel mogelijkheden om kaneel in een voedingspatroon op te nemen. Kaneel kan worden toegevoegd aan (appel)gebak, yoghurt, muesli, appelmoes of een vruchtensalade. Van kaneel kunt u ook uw eigen kruidenthee maken met kaneel, munt en andere lekkere kruiden. Kaneel is ook erg lekker om toe te voegen aan een stoofpot.
Kun je kaneel gebruiken als je zwanger bent?
Je dient op te passen met grote hoeveelheden kaneel, als je zwanger bent.
Wil jij graag afvallen?
Lees dan HIER wat ik als gewichtsconsulent voor je kan betekenen! Een ander leuk artikel wat ik geschreven heb, vindt je hier: ‘intensieve zoetstoffen‘.
Delen op social media wordt gewaardeerd door mij!
Tevens vind ik het leuk als je een reactie achterlaat onderaan dit blog.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!